BOTTLES BAGEVEJLEDNING

Bager Jørgen Jespersen har med mange års erfaring indenfor brød og over 500 brødopskrifter bag sig udviklet de helt særlige opskrifter til Bottles by Malund. For Jørgen er smagen og råvaren omdrejningspunktet, for med de rigtige råvarer kan den simple opskrift være den bedste. De professionelle bageopskrifter er skrevet i et let hverdagssprog – lige til at gå til. God fornøjelse!


CHOKO SCONES

Bagevejledning:

Find: Smør, bagepulver, kærnemælk el. mælk og æg.

Tøm Bottle indhold i en skål. Hak 175 g koldt smør. Tilsæt smørret og gnid det let ind i Bottle indholdet. Smørret behøver ikke være jævnt fordelt. Tilsæt 20 g bagepulver. Rør hurtigt 3 dl kærnemælk eller mælk så dejen blot hænger sammen. Rul dejen ud på et melet bord i 3 cm tykkelse. Skær firkanter på ca. 6×6 cm og sæt dem på en bradepande med bagepapir. Lad dem stå i 30 min. Pensles med 1 pisket æg med lidt salt lige inden de skal i ovnen. Bages derefter 15-20 min. ved 200°C (ikke varmluft).

Tips: 100 g chokolade kan tilsættes. Nydes halveret med koldt smør.

Choko_Scones_web
Banner_Scones

CIABATTA BRØD

Bagevejledning:

Find: Gær, vand, mel, stor skål, madfilm, bagepapir, røremaskine/håndmixer med dejkroge.

Opløs 8 g gær i 5 dl koldt vand. Tilsæt Bottle indholdet og ælt i 5 min. langsomt og 10 min. hurtigt. Tilsæt herefter 1 dl vand og ælt igen ca.15-20 min. hurtigt til dejen slipper skålens sider.

Smør en stor skål med olie og læg dejen i. Sæt film henover skålen for at undgå en hård skorpe (viskestykke duer ikke) og stil dejen til hævning i stuetemperatur i 2 timer. Fjern madfilmen, i skålen foldes den ene halvdel af dejen over den anden. Derefter sættes dejen til koldhævning i min. 12 timer i køleskabet med madfilm henover. 

Hvedemel eller durummel drysses på et bord. Tag dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 260°C (ikke varmluft). Læg dejen på melet og del dejen i 3-4 stykker. Placer herefter dejen forsigtigt på bagepapiret. Dejen sættes i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Når lågen lukkes skrues ovnen ned på 230°C og brødet bages i ca. 20-25 min.

Når brødet bankes i bunden og det lyder hult er det færdig. Anvend gerne et stegetermometer, brødet skal måle 97°C i midten. 

Tips: Dejen rulles ud i en firkant af ca. 30×30 cm og deles i 4 stykker af 15×15 cm. Hvert stykke fyldes med flødeost og pesto og lukkes som en kuvert, hvorefter de sættes på bagepapir med lukning opad. De skal efterhæve en time før bagning. 

Ciabatta_web
091218_EtiketBottles_8521

NORDIC BRØD

Glutenfri

Bagevejledning:

Find: 5 økologiske æg og rapsolie.

Tøm Bottle indhold i en skål, tilsæt 5 økologiske æg og 1 dl rapsolie. Røres sammen med en grydeske (æltes ikke). Dejen fyldes i en form (ca. 3 liter eller 30 cm). Bages i 60 min. ved 160°C (ikke varmluft). Brødet afkøles i formen.

Tips: Tilsæt chokolade. Riv evt. gulerødder eller tørret frugt (abrikos/tranebær) i dejen. Op til jul kan et drys kanel tilsættes. De efterfølgende dage kan skiver ristes til snacks i ovnen i 10 min. ved 200°C.

Nordic_web
Nordic_crop

KNÆK BRØD

Bagevejledning:

Find: Rapsolie og bagepulver.

Tilsæt 3 dl vand, 1,5 dl rapsolie og 10 g bagepulver i røremaskinen. Tilsæt Bottle indhold og rør 5 min. Del dejen i 2 portioner. Tag 2 stk. bagepapir og hæld skålens indhold ud på det ene. Det andet bagepapir lægges ovenpå. Med håndkraft eller kagerulle fordeles det jævnt. Det øverste bagepapir tages af og knækbrødene skæres i de ønskede størrelser (fx str. 20×30 cm hvorefter de deles i 3 x 6 stk). Bages i 20-25 min. ved 180°C varmluft, så begge bages ens til de er gyldne og sprøde.

Tips: Drysses evt. med birkes eller sesamfrø og groft salt.

KnækBrød_mEtiket-4
Knækbrød_crop

RØD FOCACCIA

Bagevejledning:

Find: Gær, olie og havsalt.

Opløs 10 g gær i 5,5 dl koldt vand. Tilsæt Bottle indhold. Æltes langsomt i 5 min. Tilsæt dernæst 3 spsk. olivenolie, hvorefter dejen æltes i yderligere 10 min. ved hurtig hastighed indtil dejen slipper skålens sider. Vælg en skål der er dobbelt så stor som dejen og smør med olie før dejen lægges i. Sæt film henover skålen for at undgå en hård skorpe (viskestykke duer ikke). Skålen stilles til koldhævning i min. 12-15 timer i køleskabet.

Hurtig bagning: 20 g gær opløses i 5,5 dl lunken vand (20°C). Æltes 10-15 min. til dejen slipper skålens sider, (brug gerne røremaskine) og sættes til hævning i stuetemperatur i ca. 2 timer.

Hæld derefter dejen i en bradepande med bagepapir som er smurt med olie. Tag lidt olie på fingrene og tryk huller i dejen og sæt den til hævning i ca. 30 min. ved stuetemperatur. Drys med havsalt og rosmarin (enten tørret eller friske hele kviste). Alternativ kan pyntes med oliven, cherry tomater eller feta ost. Herefter sættes foccaciaen i ovnen i 20-25 min. ved 230°C (ikke varmluft). Jo længere den bages desto sprødere bliver den.

Tips: Brug evt. bageform/træbageform i stedet for bradepande – bagetid ca. 5-10 min. længere. Alternativt kan et stegetermometer bruges, brødet skal være 97°C i midten.

Focacia_web_png
Focaccia

CHIA RUGBRØD

Bagevejledning:

Find: Gær.

Opløs 6 g gær i 6,5 dl koldt vand i en passende skål (min. 3 L). Tilsæt Bottle indhold. Rør sammen med grydeske til grøden er ensartet.

Skålen tildækkes med madfilm. Grøden sættes til modning ved stuetemperatur i ca. 12 – 15 timer. Dagen efter røres dejen godt igennem med en grydeske og kommes i en passende form (ca. 3 liter eller ca. 30 cm). Sættes til hævning i 30-45 min. Tildækkes med et viskestykke. Små bobler dannes i overfladen når rugbrødet er hævet tilpas. Drys eventuelt rugbrødet på toppen med sesam eller rugmel. Sættes i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Lige efter rugbrødet er sat i ovnen skrues ned på 190°C. Bages i ca. 60 min. Brug stegetermometer. Temperaturen i midten af brødet skal være 95°C for at det er færdigt.

Tips: Tilsæt lidt mørkt øl når dejen blandes sammen i stedet for vand. Fx. 3 dl øl og 4 dl vand.

ChiaRugbrød_mEtiket-4
Chia_rugbrød

GRILL BRØD

Bagevejledning:

Find: Gær og olie.

Opløs 7 g gær i 5 dl koldt vand. Tilsæt Bottle indhold og ælt i 5 min. langsomt og ca. 10 min. hurtigt til dejen slipper skålens sider. Vælg en skål der er dobbelt så stor som dejen og smør med olie før dejen lægges i. Sæt film henover skålen for at undgå en hård skorpe (viskestykke duer ikke). Skålen stilles til koldhævning i min. 12 timer i køleskabet. Tages ud af køleskabet og stilles herefter i 2 timer i stuetemperatur.

Hurtig bagning: 20 g gær opløses i 5 dl lunken vand (20°C). Æltes 10-15 min. til dejen slipper skålens sider (brug gerne røremaskine) og sættes til hævning i stuetemperatur i ca. 2 timer.

Mel og evt. kerner (sort sesam/solsikke/hørfrø) drysses på et bord og dejen løsnes forsigtigt fra skålen og lægges på melet. Træk ud i dejen til 4 sider og fold siderne op på midten af dejen, som en konvolut. Vend dejen om så samlingen ligger nedad og placer dejen på bagepapir. Lad den hæve i 20 minutter inden den lægges i ovnen for større volumen. Bages 35-40 min. ved 230°C (ikke varmluft).

Tips: Dejen kan også deles til mindre brød og bages i 20 min. Efter 5 min. bagning kan vand forstøves henover dejen for en ekstra sprød skorpe på brødet. Når brødet bankes i bunden og det lyder hult er det færdig. Alternativt kan et stegetermometer bruges, brødet skal måle 97°C i midten.

Grillbrød_web_-1
Grill_crop

MÜSLI GRANOLA

Müsli bagevejledning:

Bagevejledning:

Find: Olie.

1/2 dl olie hældes ud på en bradepande. Hæld Bottle indhold ud på bradepanden og tilsæt 1 dl vand. Rør det hele sammen og fordel jævnt på hele bradepanden. Ristes i 50 min. ved 160°C (ikke varmluft). Rør jævnligt under ristningen.

Tips: Tilsæt rosiner/tranebær efter ristning. Afkøl müsli/granola og hæld tilbage på Bottle.

Granola bagevejledning:

Find: Moden banan, kokosolie og økologisk citron.

Mos en moden banan og kom på bradepanden. Tilsæt 4 spsk. kokosolie og skrællen fra 1/2 revet økologisk citron.

Hæld Bottle indhold ud på bradepanden og tilsæt 1 dl vand. Rør det hele sammen og fordel jævnt på hele bradepanden. Ristes i 50 min. ved 160°C. Rør jævnligt under ristningen.

Musli_web.png
Banner_musli

Vi benytter cookies på denne side.

Læs mere om brugen af cookies
Jeg accepterer cookies